Zorgeloos sporten

Wie kent ze niet, sporthallen, gymzalen en zwembaden met een slechte akoestiek. Dat kan veel beter. Voor het welzijn van docenten, leerlingen en andere gebruikers, wordt er tegenwoordig bij de realisatie van nieuwe sporthallen meer aandacht aan de akoestiek besteed. Eisen zijn bijvoorbeeld opgenomen in NOC*NSF richtlijnen, Programma’s van Eisen en de normen van de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO)

Door de omvang en indeling van de zalen moet voldoende aandacht besteed worden aan de hoeveelheid en de positie van de geluidabsorptie. Ervaring leert dat theoretische formules zoals de formule van Sabine meestal niet zomaar toegepast kunnen worden. De praktijk heeft dit al (te) vaak bewezen.

VDM akoestiek heeft veel ervaring met de advisering en meting van akoestiek in sporthallen, gymzalen en zwembaden. Wij kunnen (controle)metingen uitvoeren en we kunnen u helpen bij het realiseren van een goede akoestiek in uw sportaccommodatie. Is uw situatie complex? Dan kunnen we een zaalakoestisch 3d-model (CATT Acoustic) maken. De akoestiek en benodigde voorzieningen kunnen we op deze manier zeer nauwkeurig vaststellen.

Bent u op zoek naar een ervaren adviseur voor het advies van uw sporthal? Neem dan contact met ons op!

VDM-project: sporthal Merletcollege Cuijk